Warning: session_start(): open(/var/www/www/helysegek.hu/tmp//sess_s5c5achsabajnrt7qfuvvmsjt6, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in /var/www/www/helysegek.hu/www/main.php on line 22
Márványcsiszolás, márványpolírozás, szõnyegtisztítás, Professzionális takarítás, márvány, felületkezelés - márványcsiszolás márványpolírozás - Márványcsiszolás a márványt óvni kell
Belépés
FõoldalHírekKeresésOldalakRegisztrációBelépés
Polírozás
Vegyes hírek
Márványcsiszolás
Előtte-Utána
Professzionális takarítás
Szõnyegtisztítás
Hyla termékek
Szakmai cikkek
Céghírek
Márványkezelés
Képgaléria
Ajánlatkérő
Vegyes hírek

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés

Márványcsiszolás Előtte-Utána


Corinthia Grand Hotel Royal márványcsiszolási referencia film


Professzionális takarítás, szőnyegtisztítás, kárpittisztítás, linóleum felújítás, www.amsystem.org, márványcsiszolás, napitakarítás, takarítás, mészkő impregnálás, ÁM SYSTEM


Anda Present műmárvány csiszolás


Márványcsiszolás a márványt óvni kell Márványcsiszolás a márványt óvni kell
2012-04-29 10:51:17

Márványcsiszolás a márványt óvni kell

A márványpadlóról - hogyan őrizzük meg szépségét?

A márvány mészkő, vagyis kalcium-karbonát (CaCO3), az értékesebb nemes márvány tömör, kristályos szerkezetű, azaz átkristályosodott mészkő. Az igényesebb épületek kedvelt padlóburkoló anyaga sokáig szép lehet, ha megfelelően gondozzák.
A márvány a kövek egyik legnemesebbike. A mondatból is kicseng, hogy szép, drága és odafigyelést érdemlő anyagról beszélünk. Ez nem csak szemünk gyönyörködtetésére, de használatára, tisztítására és rendszeres karbantartására is vonatkozik.

Megijedni nem kell, de bizonyos dolgokat szigorúan be kell tartani ahhoz, hogy hosszútávon élvezhessük ragyogó fényét, eleganciáját.
Leggyakrabban látható hazai márványok, mészkövek:
- Tardosi vörös márvány – régi közintézmények és múzeumok padlóin található
- Siklósi sárga, rózsa, vörös, fehér és fekete erezetekkel- közkedvelt a szállodákban
- Süttői mészkő – kültéren és beltéren is sűrűn látható régi és új épületekben is

Közkedvelt külföldi márványok és mészkövek:
- Solnhofeni jura mészkő- múzeumokban és kastélyokban / pl.: Nemzeti Múzeum/
- Ruskicai márvány – fehértől a sötét rózsaszínig
- Carrarai márványok – fehér és szürkés árnyalatok
- Verona rosso- a tardosi vöröshöz nagyon hasonlító
- Római travertin – beltéren és homlokzatokon rendkívül népszerű

Amitől a márványt óvni kell
1. Mindennemű savas dologtól: savas tisztítószerektől, mindennemű alkoholtól, gyümölcslevektől. Ha ezek közül bármi rákerül, azonnal le kell törölni a márványt, mert különben fényezésben maradandó kár keletkezhet. Ha ez mégsem történik meg, a sérült felület rendbe hozásához tanácsos szakembert hívni.

2. A zsíroktól és olajaktól, mert ha hosszú ideig rajta maradnak a márványon, akkor a pólusokba beszívódnak, akár a kő egész keresztmetszetén átszívódhatnak, ami már ténylegesen maradandó károsodást okoz!

3. Mechanikai sérülésektől: a bútorok, székek lábára mindig filcet kell ragasztani, de ennek ellenére is mindent emelni kell, mert csúnya karcolást tehetünk a kőbe, amit aztán csak csiszolással lehet eltávolítani.

4. Portól, homoktól egyéb szemcséktől!!!

Tisztántartás, takarítás
1. Legfontosabb a megfelelő szennyfogó rendszer /durva, közepes, finom/.
- Lényege - a márványfelületre minél kevesebb por, homok és egyéb szemcse kerüljön, mert ezek okozzák a karcosodást és visszamattulást. A pici homokszemek csiszolóvászonként működnek, amikor cipővel járunk rajtuk.

2. Por- és homokszemcse eltávolítása márványfelületről
- Napi szinten száraz akril-mop segítségével eltávolíthatóak a finom porok, vagy nem durva szőrű fejjel, porszívózással is megoldható a takarítás.

3. Nedves feltörlés és felmosás
- Inkább alkalmazzuk a már említett akrill-mopos portalanítást és a nedves feltörlést, indokolt esetben, amikor nagyobb a szennyezettség a felmosást, mert ez a művelet mindenképpen szárazolást is igényel kivéve, ha Raypath vegyszermentes mikroszálas moppal végezzük a felmosást, mert az tökéletes csíkmentes csillogó felületet eredményez.

4. Nagyobb szennyezettség esetén /pl. étteremben, utcai bejáratnál, autószalonban, stb./ esetén gépi súrolás válhat szükségessé, amit azonban jobb, ha szakemberre bíz az épületüzemeltető (fehér pad segítségével kell elvégezni).

Karbantartás, felújítás
1. Karbantartó polírozás – amikor a márvány felületnek már nem tökéletes a fénye, kristalizációs polírozással gyorsan, hatékonyan, kis költséggel visszaállítható eredeti állapota. Ha ez elmarad és a felület egyre jobban lemattul, már komolyabb fényezőporos polírozást kell alkalmazni.

2. Kisfelújítás- savas maratás /pl.:narancslé/ lemattult, nem túl mély karcok esetén 4-5 féle durvaságú gyémántlapos csiszolással a padló aránylag gyorsan felújítható.

3. Felújítás – síkba csiszolás- régi, teljesen lemattult, rosszul leburkolt „fogas” felületeknél és nagyon mély karcok esetén már csak a teljes felújítás segít. Ilyenkor 8-10 fajta gyémánttal kell a márványt átcsiszolni, aminek eredményeképpen egy teljesen sík tükörfelületet kapunk.

A síkba csiszolást érdemes elvégeztetni új burkolások esetén is, mert rendkívül szép felületet kapunk, mintha csak egy darabból lenne leburkolva.

Állagvédelem, felületkezelés
A márványok károsodása elleni védelmére napjainkban igen sokféle un. kőkonzerváló készítményt kínálnak, pl: szilikonokat, polimer bevonatokat véleményem szerint igen túlértékelt hatékonyság ígéretével.

Ezekkel azért nem érdemes részletesen foglalkozni, mert az ókori Egyiptomban 5000 évvel ezelőtt már tudatosan használt egyetlen természetes eredetű anyag, a méhviasz sokkal alkalmasabb erre a célra. Nem mellékesen Földünk minden részén 40-50 millió éve állandó minőségben állítják elő ezt a kiváló tulajdonságú anyagot az emberiség számára értékes kis rovarok, a méhek.

A méhviaszt lakkbenzines oldatban használják a márvány állagvédő felületkezelésére, ill. védelmére.
A polimer bevonatokat nem szabad márványfelületre tenni, mert amúgy is csekély légáteresztő képességét, páradiffúzióját meggátolja, így elősegíti a mállási folyamatot, amire a mészkövek, amúgy is hajlamosak.


További cikkek, információk:

- Professzionális márványcsiszolás, polírozás, takarítás

- Márványfelületek csiszolása, polírozása

- Márvány polírozás, márványcsiszolás

Elérhetõségeink:
2051 Biatorbágy, Rákóczi utca 24/e
Telefon / Fax: (+36-23) 311-156
Mobil: (+36-70) 33-93-555
E-mail: info@amsystem.hu
Internet: www.amsystem.org

Ács Miklós ügyvezetõ igazgató
Okleveles Nemzetközi Épülettisztító
Master of Cleaning, 2003.
Remélem, megtisztelnek bizalmukkal!

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Márványpolírozás
referenciák

Halászbástya Étterem

Halászbástya étterem Budapest

Várkert Palota

Várkert Palota


Spirit Hotel Thermal Spa

Márványcsiszolás, Spirit Hotel Thermal Spa * * * * * Sárvár
* * * * *

Medosz Hotel ***

Medosz Hotel ***

Márványcsiszolás a 18. kerületi önkormányzatban   

Márványcsiszolás-karbantartástól a felújításig KARCOS, KOPOTT, FOLTOS a MÁRVÁNY BURKOLAT? NE CSERÉLJE LE ! MI OLCSÓBBAN FELÚJÍTJUK akár PÁR ÓRA ALATT !

eXTReMe Tracker
Hircom hrek | Linkek
developed by Centrumnet Systems