Belépés
FõoldalHírekKeresésOldalakRegisztrációBelépés
Polírozás
Vegyes hírek
Márványcsiszolás
Előtte-Utána
Professzionális takarítás
Szõnyegtisztítás
Hyla termékek
Szakmai cikkek
Céghírek
Márványkezelés
Képgaléria
Ajánlatkérő
Vegyes hírek

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés

Márványcsiszolás Előtte-Utána


Corinthia Grand Hotel Royal márványcsiszolási referencia film


Professzionális takarítás, szőnyegtisztítás, kárpittisztítás, linóleum felújítás, www.amsystem.org, márványcsiszolás, napitakarítás, takarítás, mészkő impregnálás, ÁM SYSTEM


Anda Present műmárvány csiszolás


Márványcsiszolás, Spirit Hotel Thermal Spa * * * * * Sárvár Márványcsiszolás, Spirit Hotel Thermal Spa * * * * * Sárvár
2008-10-25 15:32:23

Márványcsiszolás

Spirit Hotel Rogner Thermal Spa

A sárváron található ötcsillagos Spirit Hotel Rogner Thermal Spa 273, egyedileg berendezett egy és kétágyas szobákkal, lakosztályokkal várja a vendégeit. A gasztronómiai élményeket a ház étterme, kávézója, borozója és az Oázis-Grill biztosítja, ahol a hagyományos ízek mellett a reform ízek kedvelői is megtalálják számításukat. A szálloda 600 fős konferenciateremmel is rendelkezik, mely 5 kisebb szekcióteremre alakítható.

 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008 Márványcsiszolás Spirit Hotel Sárvár 2008

A felhasznált anyagok igényességet tükröznek: márvány, gránit és mészkő burkolatok, üvegmozaik, aranymozaik, márványmozaik burkolatok. Valódi arany-, illetve ezüstfüst bevonat az étterem és a szalon kupoláiban, kristálycsillárokkal. A pultokon megjelennek átvilágított féldrágakő és alabástrom felületek. A beépített bútorok igényes egyedi gyártmányok, furnérozott fa felületekkel.

A tervezői elgondolás lényege, hogy a meglévő épületrészek nagymértékű bővítésével, a különböző funkciók egységes tömeg alá vonásával komplex egységet hoztunk létre. Az épület megjelenésében utal a belső hármas tartalmi egységre, a szálloda-wellness-gyógyászati funkciókra, a szolgáltatások ötcsillagos színvonalára. A két meglévő, egymásra merőleges épülettömeg fókuszpontjába egy központi, nagytömegű íves épületszárnyat terveztünk, s a meglévő épülettömegek végeit is hasonló modorban egészítettük ki. Az így létrejött, "L" alakú épülettömeget belső részén kiegészítettük egy emelt belmagasságú földszintes térrel. Az épület sarkain elhelyezett íves tömegek által a homlokzat és a tömeg, áramló hatása érvényesül, az épület frontalítás nélkülivé válik, gyakorlatilag megszűnt egyik-másik jellemző homlokzati képlet.

Az épület pince, földszint, és 5 emelet magas. Az épület felmenő tömegében öt egységből áll, ez kiegészül a két merőleges épületszárnnyal közrefogott, belső, nagy belmagasságú földszintes tömeggel, valamint a konferenciaközpont és az uszoda szárnyával. Az épület tömegalakításában a tórusz jellegű tömegforma karakteres elemként jelenik meg, és szerepet kap a homlokzatok ívelésében is. Ez a nagyvonalú, dinamikus tömeg az "oázis" irányában apróbb tömegekké bomlik, melyekben a fent említett funkciók kapnak helyet. A külső, utcai oldalon az erkélylemezek vertikálisan változó szélességűek, melyeket az apartman osztásnak megfelelő acélszerkezet köt össze.

Felhasznált anyagok, szerkezetek

Az épület vasbeton pillérvázas, illetve a felmenő szintek vasbeton falas szerkezetűek hőszigeteléssel, a földszinten kiselemes roppantott mészkőburkolattal, illetve vágott kőlapburkolattal. A felmenő szintek vakoltak. A közösségi terek nyílászárói hőhídmentes fémszerkezetű függönyfalak és tolóajtók. Az épület lapos tetős, a földszintes tömegek zöldtetővel fedettek.

Az uszodai tér lefedése nagy fesztávú hajlított vasbeton keretekkel történt, a külső oldalán hőszigetelt, strukturált üvegezésű héjazattal, hőhídmentes fémszerkezetű profilokkal. Az épület karakteres eleme az erkélylemezek mellvédjének kialakítása, a nagyméretű, szitázott háromszögletű üvegtáblákkal. A mellvédek az erkélylemezek alá is lenyúlnak.

Az épület funkcionális leírása

Az épületbe a középső íves szárny átlójában elhelyezett tágas szélfogón jutunk be. Erre az átlóra szervezetten az épületszárny középpontjában található az ún. „ősforrás”, mely a hotel spirituális központja. Az „ősforrás” körüli tér egy néhány lépcsőfokkal lesüllyesztett, üveghidakon átjárható, körgyűrű medencével körülvett találkozási pont is egyben. Az ősforrás fölött öt szint magasan egy átriummal megnyitott tér található, legfelül üvegkupolával fedetten. Az átrium födémszéleit kör keresztmetszetű, aranyszínűre dukkózott acélszerkezet tartja. A panorámaliftek mögött az „oázis” egy íves üvegfallal határolódik a lobbytól, így már a szállodába való belépéskor feltárulnak az oázis medencéi, s ezek folytatásaként a legnagyobb külső medence.

A bejárattól jobbra elindulva jutunk a recepciós pulthoz, aminek frontja átvilágított féldrágakőből készült. A háttérburkolatba besüllyesztett LCD monitorok kerültek, melyek előtt még egy vízfüggöny is lefut. A lobbytérben található még egy lobbybár, melynek pultja ellipszis alaprajzú, alabástrommal burkolt frontú. Az álmennyezetből a pult ellipszis formáját lelógó Swarovski kristály füzérek rajzolják ki. A fogyasztótér fölött is Swarovski kristály csillárok találhatók. A szalonon áthaladva jutunk az étterembe, melynek karakteres elemei az álmennyezetbe süllyesztett kupolák, melyek finom gipszprofillal szegélyezettek, és valódi ezüstfüst felülettel borítottak. Minden egyes kupolában egy kristálycsillár található. A szalon kupolái valódi aranyfüsttel borítottak, szintén kristálycsillároknak helyet adva.

Az étterem területe különböző beépített padokkal és üvegfalakkal több kisebb téri egységre tagolódik, így a nagy méret ellenére is minden kis sarka egyedi és intim. A büfépultok homlokfalai átvilágított onyx-szal burkoltak. Az étteremhez egy üvegezett télikert is kapcsolódik, melyben ülve szinte a szomszédos erdőben érzi magát a vendég. Az étteremből is diszkrét átlátás nyílik az oázisba, azonban itt kettős üvegfalon, növényzeten és függönyökön keresztül, ami biztosítja a fürdőzők intimitás érzetét. A két üvegfal között mélyebb járószinttel található a konferenciaközpontba vezető folyosó, mely üvegtetővel fedett, így kiváló megvilágítást biztosít mind az étterem, mind az oázis számára, forgalma viszont nem zavarja egyik tér intimitását sem.

Az oázisból érhető el a termálfürdő, a hamam, az uszoda és azon keresztül a szauna sziget is. A termálfürdő terének belső kialakítása keleties hatásokról árulkodik. Két különböző hőfokú medencét terveztünk, melyek közül az egyikből ki lehet úszni a kültéri termálmedencébe. A 25 méteres úszómedence terét íves beton keretek fedik le, melyek kívülről strukturált üvegfallal borítottak. A térhatároló üvegfal elemei nagyméretű háromszögelemekből állnak. Innen a külső strandmedencébe van kiúszási lehetőség. A szauna sziget az uszodából egy üvegezett hídon keresztül közelíthető meg. Az alsó szinten különféle szaunák, élményzuhanyok és merülő medence találhatók, a felső szinten nagyméretű pihenőtér és kandallós pihenő tervezett. A szauna sziget saját külső napozóterasszal és jacuzzival rendelkezik.

Forrás: www.epiteszforum.hu

Ehhez kapcsolódók:
márványcsiszolás - 2008-02-19 08:27:01
Radisson SAS Béke Hotel Budapest 2002-2007 - 2008-02-17 15:46:43
Danubius Thermal Hotel Hévíz**** - 2008-02-12 21:19:34
Hotel Budapest - 2008-01-19 20:48:37
Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Márványpolírozás
referenciák

Halászbástya Étterem

Halászbástya étterem Budapest

Várkert Palota

Várkert Palota


Spirit Hotel Thermal Spa

Márványcsiszolás, Spirit Hotel Thermal Spa * * * * * Sárvár
* * * * *

Medosz Hotel ***

Medosz Hotel ***

Márványcsiszolás a 18. kerületi önkormányzatban   

Márványcsiszolás-karbantartástól a felújításig KARCOS, KOPOTT, FOLTOS a MÁRVÁNY BURKOLAT? NE CSERÉLJE LE ! MI OLCSÓBBAN FELÚJÍTJUK akár PÁR ÓRA ALATT !

eXTReMe Tracker
Hircom hrek | Linkek
developed by Centrumnet Systems